Blog

A körte testalkat jellemzői, öltözködési tippek

A körte testalkat jellemzői, öltözködési tippek

Ismerni a testtípusodat, és ahhoz igazítva öltözködni kulcsfontosságú, ha gardrób-tudatos szeretnél lenni. Megkönnyíti vásárlást és a napi öltözködési rutinodat is. Ebben a bejegyzésben a körte testalkatot vesszük górcső alá, és hogy hogyan hozhatjuk ki belőle a legtöbbet. Olvass tovább, és megtudhatod, hogyan válasszuk ki a megfelelő ruhadarabokat annak érdekében, hogy a testünk arányai a lehető legközelebb legyenek az ideálishoz.

Divattippek körte testalkatúak számára

Mik a körte testalkat jellemzői?

 

A körte testalkat, más néven háromszög testalkat az egyik leggyakoribb testalkat típus a nők körében. Jellemzői a széles csípő és combok, keskeny vállak, kisebb mell, jól definiált derék. Az csípő és comb erősebb a felsőtesthez képest, ami akár kislányos is lehet. 

A körte testalkat jellemzői

Az ennél a testalkatnál korrigálandó aránytalanság tehát az erősebb alsótest a felsőtesthez képest. Ezt nagyon szépen meg is tudjuk tenni, sőt, a javunkra fordítani a megfelelő ruhák kiválasztásával.

 

Telt-e egy körte testalkatú?

 

Fontos megérteni, hogy a testalkatunk egy velünk született adottság. Nem a testsúlyunk határozza meg, hanem a testfelépítésünk, csontozatunk, egyéb testalkati sajátosságok.

 

Érdemes azonban azt is megemlíteni, hogy sokszor túlsúly esetén hangsúlyosabbak bizonyos - sokszor kevésbé vágyott - testalkati sajátosságok. Simán előfordulhat például, hogy valaki csak hízás esetén "lesz" körte testalkatú, mert mondjuk a plusz kilók a csípő/comb területére rakódnak, pedig előtte inkább a homokóra testalkat jellemzőit hordozta.

 

Mit viseljek, ha körte testalkatom van?

 

Ha egy mondatban akarnám összefoglalni a lényeget: a cél az, hogy minél inkább közelítsünk az ideális derék-csípő arányhoz, azaz a homokóra alkathoz. Hogyan tehetjük ezt meg? A problémásabb részekről igyekezzünk elvonni a figyelmet, de legalábbis semmiképpen ne hangsúlyozzuk. Ami előnyös, azt pedig bátran mutassuk meg! 

A körte testalkat esetében például a felsőtest a problémás, tehát semmiképpen ne hangsúlyozzuk túl. A derék általában karcsú, így azt érdemes előtérbe helyezni; egy világosabb felső-sötét nadrág kombinációval például a színeket segítségül hívva játszhatunk az arányokkal. Nadrágok közül érdemesebb az egyenes, vagy enyhén bővülő szabásvonalúakat választani, ha szoknya mellett döntünk, akkor pedig a szinte jolly joker A-vonalú fazon javasolt. 

 

Felsők közül érdemesebb a díszítettebb, mintásabb darabokat választani, amelyek felhívják a figyelmet a felsőtestre. A nyakkivágást tekintve jobb előnyben részesíteni a kerek nyakúakat vagy csónaknyakúakat, hiszen itt az a cél, hogy optikailag szélesítsük a felsőtestet. 

Ruhák körte testalkatúak számára

Figyeljünk rá, hogy a felsőnk ne a testünk legszélesebb pontján - azaz a csípő vonalánál - érjen véget, mert ezzel tovább szélesítjük optikailag. A karcsú derekat viszont nyugodtan hangúlyozhatjuk karcsúsított fazonú blézerekkel, ruhákkal, derékövvel.Milyen ruhadarabokat érdemes kerülni körte testalkat esetén?

Kerülendő minden olyan ruhadarab, ami a hátrányokra hívja fel a figyelmet: a túlzottan alacsony derékvonalú nadrágokat és szoknyákat hagyjuk meg más típusoknak, illetve a csípőnél végződő felsők szintén kerülendők, hiszen tovább szélesítik a csípőt optikailag. 

Természetesen bármilyen extra díszítés (pl.: fodrok) a szoknyán, nadrágon, csípő és comb környékén mindenképpen kerülendő. A V-nyakú kivágás bizonyos típusokon kifejezetten előnyös, de a körte testalkatúaknak kerülendő, mert az optikailag keskenyíti a vállat, ami ennél a testalkatnál egyáltalán nem cél.Milyen szoknyát válasszak körte testalkatra?

 

A szoknyák kiválasztása során is fontos figyelni az arányokra. Az A-vonalú szoknyák ennek a testalkatnak is jól állnak: elrejtik egy picit a széles csípőt és hangsúlyozzák a derekat. Főleg, ha magas derekú fazonról beszélünk. 

Szoknyák körte testalkatúak számára

Kerüljük azokat a szoknyákat, amik nagyon szűken követik a csípő vonalát, a ceruzaszoknyákat, illetve amiken extra fodrok, zsebek, díszítések vannak, hiszen ezek túlzottan erősítenek. Milyen rövidnadrágot válasszak körte testalkatra?

A korábban a szoknyánál leírt alapelveket itt is nyugodtan alkalmazzuk. Az alsótestünkre nem szeretnénk felhívni a figyelmet, tehát amit itt hordunk, az legyen inkább sötétebb színű, és semmiképpen sem mintás, díszes, feltűnő. 

Rövidnadrágok körte testalkatúak számára

Arra figyeljünk, hogy bővülő fazonú, és semmiképpen sem alacsony derekú legyen. Mindig azt kell szem előtt tartanunk, hogy amit viselünk, az ellensúlyozza a testünk aránytalanságait.Milyen farmer mutat legjobban a körte testalkaton?

A farmer kiválasztásánál is érdemes a legalább normál, de inkább magas derekú fazonokat választani. Ezek szépen a karcsú derékra irányítják a figyelmet. Szabásvonalat tekintve a legjobbak a szélesebb vagy egyenes szabásvonalú, laza esésű nadrágok, vagy akár a trapéz. 

Nadrágok körte testalkatúak számára

A skinny itt annyira nem nyerő, mert felhívja a figyelmet a felsőtesthez képest erős combra és csípőre, ami aránytalan sziluettet eredményez.

Milyen nyakkivágás előnyös a körte testalkatúak számára?

 

A legjobb felsők azok, amik kicsit erősítenek a felsőtestünkön, esetleg szélesítik a vállat, hogy arányosabb legyen a sziluettünk, azaz csökkentsük az optikai aránytalanságot a csípőhöz képest. Ehhez a legjobbak a kerek nyakú, vagy csónaknyakú felsők, mert szélesítik a vállat. Bátran bevethetjük a vállnál fodros felsőrészeket is, de a válltömést is akár. 

A legelőnyösebb nyakkivágás körte testalkatúak számára

Milyen fürdőruhát válasszanak a körte testalkatúak?

A homokóra mellett a körte testalkat az, amihez bátran ajánlható a magas derekú bikinialsó. Szépen felhívja a figyelmet a karcsú derékra, és nem hangsúlyozza túl a széles csípőt. 

Fürdőruhák körte testalkatúak számára

Bikinifelsők közül kerüljük a nyakbaakasztós és V-kivágású fazonokat, és olyat válasszunk, amik kihangsúlyozzák a dekoltázs területét, pici volument is adnak, esetleg szélesítik a vállat. Ha egyrészes fürdőruhában gondolkodunk, akkor szintén ezekre az alapelvekre érdemes figyelni.Hírességek körte testalkattal

Sokan szeretünk inspirálódni hírességek outfitjeiből vagy vörös szőnyeges eseményeken viselt ruhakölteményeiből. Jennifer Lopez, Rihanna, Kim Kardashian, és Kristin Davis körte testalkatúak, és sokszor érdemes is tőlük ötletet meríteni.

 

Arra azért vigyázzunk, hogy sokszor az A-listás sztárok öltözködését tekintve is előfordulnak bakik, rosszul megválasztottak szettek, akár vörös szőnyeges eseményen is. Konklúzió

 

Remélem, ez a cikk a segítségedre volt abban, hogy jobban megismerd és megértsd a körte testalkatot és annak a sajátosságait. A testalkatunk ismerete nagyon fontos, de a lényeg a nap végén az, hogy ösztönösen a testalkatunknak megfelelő ruhát válasszuk ki.

 

Ha megismerjük az alapelveket, akkor jó eséllyel ez könnyen fog menni egy idő után. Azt pedig soha ne felejtsük el, hogy bár a típusunk ismerete nagy segítség a gardróbunk kialakításában, de nincs semmi kőbe vésve, és bizonyos esetekkor lehetünk megengedőbbek magunkkal szemben.

 

Korábban írtam már a téglalap, az alma, a fordított háromszög, és a homokóra testalkatról is cikket. Talán segíthetnek, ha itt nem találtad meg, amit keresel.

Szettek: H&M